3 store nyheder fra den seneste Google I/O konference

Google havde mange nyheder, da deres Google I/O konference løb af stablen i første uge i maj. Tech-giganten annoncerede blandt andet en ny nyhedsapp, samt spændende forbedringer til deres Google Assistant samt Gmail.

Google lancerer en intelligent nyhedsapp

Da Google I/O konferencen løb af stablen i begyndelsen af maj måned annoncerede tech-giganten at de kommer en ny intelligent nyhedsapp. Denne app erstatter den app, som Google tidligere bød på og den er tilgængelig både i Play Store og i Apple Store.

Det handler alt sammen i dag om personalisering af oplevelser for brugerne og derfor har Google designet en app, der skræddersyer nyhedsvisninger til den enkelte bruger ved hjælp af kunstig intelligens.

Hvis du søger på bestemte favoritter eller vælger en favorit, så vil Google News huske dine præferencer. På den måde skræddersyer Google dit nyhedsfeed, så det fokuserer på hvor du befinder dig samt dine interesser og foretrukne nyhedsmedier.

Først har du en ”briefing”, som byder på fem nyheder, som Google News har valgt til dig på baggrund af hvor du befinder dig samt dine interesser. Derefter finder du flere nyheder og videoer, som Google News mener at du måske ville have interesse i. Jo mere du bruger Google News til at læse historier og at se på videoer, desto bedre vil app’en blive til at udvælge de fem nyheder til dagens ”briefing”, når du fx sidder med morgenkaffen i hånden.

Google Assistent kommer på 30 sprog i 80 lande

Google Assistent har længe været en succes. Faktisk er assistenten, som er baseret på kunstig intelligens, blevet kåret som den bedste i genren for andet år i træk. Men derfor kan den naturligvis blive bedre. Google annoncerede nogle af forbedringerne ved I/O konferencen, hvor det blev offentliggjort at Google Assistant vil komme på 30 sprog i 80 lande inden året er omme.

Google har også gjort oplevelsen med robot-assistenten mere naturlig. Det vil snart være muligt at have en assistent med seks forskellige stemmer og en af dem er den amerikanske sanger John Legend. Derudover kan man føre en mere naturlig samtale med assistenten, da man ikke behøver at sige ”Hey, Google”, man gerne vil fange dens opmærksomhed. Man skal blot starte den først og så derefter interagere med sin Google Assistant.

Mest af alt er det imponerende at man kan give assistenten flere kommandoer på en gang ved fx både at bede den om at stille temperaturen og at tænde fjernsynet på samme tid. Men det er endnu mere imponerende at man kan bede sin Google Assistant om at booke en tid for en. Du kan fx sætte din Google Assistant til at ringe til den lokale frisørsalon og booke en tid til næste gang håret skal klippes.

Spar tid på dine e-mails

Generelt annoncerede Google mange ting ved Google I/O, som igen skal være med til at gøre vores hverdag meget nemmere. Nu kan Gmail fx snart skrive mails for dig, næsten helt selv. Ved hjælp af en funktion, som bliver kaldt Smart Compose, vil Gmail foreslå hele sætninger, som du kan sætte ind, når du begynder med at taste. Denne funktion opererer i baggrunden og dukker op med grå farve, mens du taster. Hvis du kan lide forslaget, så skal du bare trykke Enter og derefter vil det blive en del af din e-mail.