De 5 sundeste bladgrøntsager som bør huske at spise

Sørger du for at spise nok bladgrøntsager hver dag? I denne artikel kan du læse om hvorfor du bør sørge for at få nok grønkål, spinat, mynte, dild og basilikum hver uge.

Spinat

Der er mange gode grunde til at spise spinat hver dag. Man kan sige at spinat er væsentlig for hjernen, i og med at den indeholder folsyre samt A-, B6- og C-vitaminer. Derudover har spinat også kalium, som er med til at øge blodgennemstrømning til vores hjerne, og det kan fremme såvel vores koncentration som vores hukommelse, som er nyttigt, hvis du fx spiller på spillea威而鋼 utomater med Mr Green Free Spins.

Grønkål

Grønkål kaldes for en superfood, som er et ’must’ i din kost. Først og fremmest kan du roligt spise masser af grønkål, hvis du er på kur, og du ønsker at tabe dig. Grønkål har kun 60 kalorier per 100 gram. Ikke nok med at du nærmest har frie tøjler til at spise så meget grønkål, som du kan, så har grønkål som sådan også en høj mæthedsværdi. Når du spiser grønkål, får du en masse fibre indenbords og det fylder godt om i vores mavse, så vi føler os godt og grundigt mætte. Derudover får du også flere C-vitaminer, når du spiser grønkål, hvis du sammenligner med appelsiner, og det siger ikke så lidt. C-vitamin bidrager til at du har et velfungerende immunforsvar, og det er naturligvis utroligt vigtigt. Der er også kalk i grønkål og det betyder at denne superfood bidrager til at styrke kroppens knogler, og dermed forebygger du knogleskørhed ved at spise godt med grønkål.

Mynte

Mynte dufter fantastisk, og det er lækkert at drikke som te. Du kan også tilføje mynte til forskellige madretter, og nyde en række sundhedsmæssige fordele. Blandt andet kan mynte hjælpe med at behandle maven i tilfælde af fordøjelsesbesvær eller betændelse.
Hvis du prøver på at smide nogle ekstra kilo, kan mynte muligvis også hjælpe med vægttabet. Mynte stimulerer kroppens fordøjelsesenzymer, som absorberer madens næringsstoffer, og som omdanner fedt til brugbar energi. Det betyder at mynte potentielt kan bruges til at udnytte den fedt, som er en del af din kost, i stedet for at det gemmes på fx hofterne og fører til vægtøgning.

Basilikum

Der er mange kokke, som elsker at bruge basilikum i sine retter, i og med at det dufter fantastisk. Men vidste du at basilikum er godt for fordøjelsen, immunforsvaret og nerverne? Der er mange fordele ved basilikum som blandt andet kan hjælpe med at fordøje tunge fødevarer. Derudover kan det også forhindre såvel dårlig ånde som luft i maven. Basilikum kan som sagt også hjælpe i nervesystemet, hvor det blandt andet kan have en afslappende effekt, som kan være med til at reducere angst og stress.

Dild

Du kan nemt tilføje dild til mange forskellige retter, i og med at det ikke rigtigt smager af noget. Der er mange fordele ved at spise dild, som blandt andet er godt for maven. Dild kan hjælpe med at fjerne luft og at berolige fordøjelsen.