Top-10 nye medicin teknologier i 2019

Medicinindustrien er nået langt i 2019 hvor der har været mange nye fremskridt inden for teknologi. Men hvilke har været de største fremskridt? I denne artikel kaster vi blikket på top-10 over nye medicin teknologier i 2019. 

1. 3D print af medicin i forskellige former til børn

Studerende på University College of London er i gang med at eksperimentere med at printe medicin ud i forskellige former som fx en dinosaur, så børn vil have det nemmere med at indtage medicinen. 

2. Robotoperationer

Vil du gerne blive opereret af en robot? Der er nu robotoperationer ved mindre operationer, som hjælper med at opnå bedre kontrol, fleksibilitet og præc犀利士
ision.

3. Kunstige organer

Bio-print er fremtiden inden for medicin teknologi. Forskere har kunne skabe bugspytkirtler, æggestokke og andre organer i kunstig form, som kroppen i fremtiden kan tage imod.

4. VR baner vejen frem

Måske er VR ikke hundrede procent nyt for 2019, men det er blevet forbedret betydeligt. VR-enheder som fx VR-briller bidrager til at medicinstuderende kan opleve en mere realistisk træning, når de forbereder sig til de fremtidige operationer. 

5. Trådløse hjernesensorer

Nu har lægerne trådløse hjerne sensorer, som kan hjælpe dem med at måle temperaturen og trykket inden i hjerne. Der er endda tale om bionedbrydelige hjerne sensorer, som gør at der bliver brugt mindre plastik og at sensorerne kan nedbryde sig selv inden i hjernen, hvilket betyder at der er et behov for færre operationer. 

6. Smart inhaler-udstyr 

Der er nu blevet udviklet smart bluetooth inhalere, som takket været en lille ekstra enhed på denne smart inhaler, måler dato og tidspunkt for hver gang der blev administreret en dosis og denne data bliver sendt til individets smartphone. 

Dette fører blandt andet til at patienterne bruger mindre medicin og at de generelt har et mindre behov for at bruge deres inhaler.

7. Apple Series 4 Watch 

Flere og flere personer bruger sine smartphones til at leve en sundere livsstil og der er et hav af effektive apparater, som vi kan bruge til dette formål. I 2019 kunne vi blandt andet for første gang købe Apple Series 4 uret, som har en integreret hjertemonitor, som skal bidrage til at detektere uregelmæssigheder i vores hjerterytmer. 

8. Præcisionsmedicin

Takket været teknologi kan lægerne nu byde patienter på mere personaliseret medicin. Dette bidrager blandt andet til en mere effektiv behandling af kræft, da personaliseret præcisionsmedicin kan gøre det nemmere at angribe kræftsvulster.

9. Telesundhed

Takket været teknologi kan patienter nu gå til lægen via deres bærbare computer med telesundhed, som bliver kaldt ”telehealth” på engelsk.

10. Stemmegenkendelse kan detektere sygdomme 

Forskere og læger har bemærket at stemmegenkendende redskaber kan hjælpe med at detektere alvorlige sygdomme og sundhedsrisici. Blandt andet har det detekteret iskæmisk hjertesygdom hos flere patienter.