Sådan kan tech bidrage til at få flere voksne til at vaccinere sig

Hvert år bliver forskellige lande ramt af epidimier, som muligvis kunne have været undgået takket været vacciner. Men flere og flere personer i ind- og udland bliver nu vaccineret i større omfang og det skyldes blandt andet hvor langt vi er nået med teknologi og vi kan nå endnu længere med tech i fremtiden.

Digitale nyheder 

I Danmark bliver markant flere voksne vaccineret mod sygdomme som fx mæslinger. I løbet af de første to-tre måneder af 2019 blev omkring 6500 voksne danskere MFR-vaccineret og det var helt gratis. 

Siden april 2018 har voksne danskere kunne blive MFR-vaccineret helt gratis, hvis de ikke har haft mæslinger før og hvis de ikke før er blevet vaccinerede. Næsten dobbelt så mange tog imod tilbuddet i starten af 2019, når man sammenligner med den del af 2018 hvor den gratis MFR-vaccine var tilgængelig. 

Ifølge Statens Serum Institut var den øgede interesse i MFR-vaccinen forbundet med et mindre udbud af mæslinger i Danmark samt en omfattende medieomtale ikke kun i Danmark men generelt i Europa. 

Danskerens adgang til de digitale nyheder via internettet bidrager uden tvivl til at de danske borgere kan blive bedre opdateret og informeret og det kan have en finger med i spillet, når det kommer til at flere voksne bliver vaccinerede mod mæslinger samt andre sygdomme.  

Instagram influcere  

Et andet populært medie i tiltaget med at vaccinere flere voksne danskere er de sociale medier. Dette gælder både positivt og negativt. I lande som fx USA hvor der er flere personer, som er imod vaccine, bruger kendisser som fx Jessica Biel sin stemme til at sprede negative budskaber om vacciner. 

Men de sociale medier som fx Instagram og Facebook kan også bruges til at sprede positive budskaber om det at blive vaccineret og derfor opfordres flere organisationer til at kontakte Instagram influencere og YouTube personligheder, som skal fungere som et talerør til sit yngre publikum.

Influencere på de sociale medier kan bruge tech til at nå ud til sit publikum og herefter kan de yngre generationer tale med sine forældre og sin bedsteforældre om hvor vigtigt det er at blive vaccineret. 

Wearable enheder 

Fremtiden bringer tech og her er der blandt andet forslag om wearable enheder som fx en form for digital halskæde, der kan opbevare information om en persons medicinal historie, som altså også vil være oplysninger om hvad vedkommende er blevet vaccineret mod.

Det kan endda være en smuk halskæde. En indisk medicinstuderende ved navn Richit Nagar har blandt andet designet en digital halskæde på en sort tråd med en medaljon, som altså opbevarer den vigtige information.

Dette er blot et af de mange eksempler på hvordan vi kan kombinere traditionelle smykker og mode med tech, der kan hjælpe med at beskytte vores sundhedsbehov. 

Kunstig intelligens

Sidst, men ikke mindst, kan vi også nævne at kunstig intelligens kan bidrage til at identificere udsatte grupper, som kan bidrage for at blive vaccineret. Den kunstige intelligens kan også bidrage til hvordan sundhedsinstitutioner kan nå ud til målgruppen på bedste og mest optimale vis.