Derfor er det vigtigt at de voksne har det sjovt

Vi starter vores første år af vores liv med masser sjov (og ballade) og leg, når vi er børn, men det forsvinder lidt efter lidt i takt med at vi bliver voksne og seriøse. Man kan sige at du aldrig bliver for gammel med at lege, men at du ender med at blive gammel, når du stopper med at lege. Derfor fokuserer vi i denne artikel på hvor vigtigt det er at voksne har det sjovt. 

Derfor er det sundt at have en hobby 

Du kan styrke dig selv både psykisk og fysisk ved at have en hobby. I princippet er det ikke så vigtigt hvilken hobby, der er tale om, da du kan spille spil på fx 888casino, begynde at strikke, gå ture med di犀利士 n hund, gå i køkkenet og bage og meget mere. Det handler blot om at det skal bringe dig glæde. 

Hav det sjovt sammen med andre 

Der er mange voksne, som bliver ensomme i takt med at årene skrider frem og derfor kan du nærmest slå to fluer med et smæk ved fx at gå til sang sammen med en masse andre personer. Her kan du også nyde de mange fordele ved at føle dig som en del af et fællesskab, mens du er social på samme tid. Du behøver ikke engang at kunne synge, da du naturligvis også nyder fordelene, selv hvis du har en tendens til at synge falsk.

Sådan genopbygger dit netværk

Der er omkring 350.000 ensomme danskere og ensomhed kan opstå på baggrund af flere årsager. Flere personer lukker sig inde, når de får en partner og de foretrækker at være sammen med ham eller hende. Kærlighed er godt og sundt, men på samme tid er det også vigtigt at socialisere med flere personer end sit livs store kærlighed.

Andre danskere føler at de har for travlt til at socialisere. Måske har de et krævende fuldtidsarbejde og derfor har de hverken tid, energi eller overskud til at socialisere. Men det er vigtigt at voksne har det sjovt med andre, for netop at undgå at blive ensomme. 

Triste tal viser at hver 10. unge kvinde mellem 16 og 24 år er ensomme, mens tallet er lidt lavere i mændenes tilfælde. Det er desværre ikke overraskende at flere og flere unge er ensomme, da der ligger et enormt pres på de yngre generationer. De studerer og arbejder på livet løs for at blive til en succesrig person, men er du succesrig hvis du ikke nyder dit liv?  

Hvis du er i en lignende situation, kan du stadigvæk formå at vende skuden. Det handler først og fremmest om at tør at vove sig udenfor og at møde nye mennesker. Der findes masser af frivillige organisationer, som hjælper ensomme af alle aldre og her kan du udvide dit netværk på ny. 

Derfor er det sundt at grine 

Når du møder op med nye og gamle venner, kan du sørge for at få et godt grin. Kroppen har et naturligt behov for at grine og faktisk kan det at grine sammenlignes med moderat motion og kroppen har med andre ord behov for begge dele. 

Når du griner, stiger dit blodtryk en smule og herefter vil det falde til lidt under det normale niveau. Det betyder at et godt grin faktisk kan være med til at styrke dit hjerte og på samme tid kan du også forbedre din lungekapacitet. 

Når du socialiserer enten via dit netværk eller en hobby, vil du også opleve at du ender op med at få mere energi og det skyldes at dine grin ilter kroppen med de dybe vejrtrækninger og det fører til mere energi og overskud.