Siemens præsenterer åben industrial IoT platform

For ikke så lang tid siden startede Siemens og en række andre tyske virksomheder i samarbejde med den tyske regering, initiativet Industrie 4.0 med fokus på at fastlægge en digitaliseringsstrategi for de næste år. Nu lancerer den tyske tech-gigant deres bud på en åben industrial IoT platform ved navn MindSphere, som skal være med til at opsamle data centralt og hjælpe med at analysere denne data i en større sammenhæng, så der kan blive skabt en betydelig merværdi for den virksomhed, der benytter platformen. Forhåbentlig vil denne strategi også fungere på iGaming-branchen i fremtiden, hvor du endda nu kan nyde at spille digitaliserede kasinoer.

Derfor er MindSphere nødvendig

Der bliver benyttet 5 millioner digitale enheder hver dag og det forventes at det tal når over 50.000 millioner i 2020. Mere end 50 procent af den必利勁
nuværende data blev skabt sidste år, men kun 0,5 % af det er blevet analyseret eller brugt. Det er vigtigt at virksomheder er opmærksom på det potentiale og den værdi, der er forbundet med data og
derfor skabte Siemens MindSphere.

Hvad er MindSphere?

MindSphere er et åbent industrielt IoT operativsystem, som applikationsudviklere, maskinbyggere og slutbrugere kan benytte til at udvikle, arbejde videre på og at drive applikationer i deres ”cloud”.

Takket været åbne grænseflader kan applikationsudviklere og maskinbyggere opnå adgang til platformen og dermed bruge den til analyse og egne serviceydelser. Den kan fx hjælpe store virksomheder med at overvåge værktøjsmaskiner, industrielle robotter eller industrielt udstyr, der er distribuerede på global plan.

Siemens har skabt MindSphere takket været tre komponenter. Der er tale om de to Platform as a Service (PaaS) komponenter MindConnect og MindSphere, samt MindApps, som er en Software as a Service (Saas) komponent. For at benytte den åbne industrielle platform skal disse tre services blive lagt ovenpå en direkte databehandlingsinfrastruktur, også kendt som infrastruktur as a service (IaaS), som fx Amazon Web Services.

Bagom industri 4.0

Tyskerne vil som sagt gerne være blandt de første til at revolutionere industri 4.0, men hvad betyder det helt præcist? For at svare på det spørgsmål er det bedst at sammenligne med industri 3.0.

Industri 3.0 fokuserede først og fremmest på automatisering af processer og maskiner. Industri 4.0 fokuserer derimod på integrationen af den fysiske produktion i den digitale verden. Den fjerde industrielle revolution vil åbne op for helt nye muligheder vedrørende 3D-print, kunstig intelligens, robotter og meget mere.

Danmark rider med på industri 4.0-bølgen

Det kan godt være at tyskerne vil være blandt de første, men derfor er der stadigvæk andre lande, der også er hoppet med på industri 4.0-bølgen og Danmark er naturligvis et af dem. I Danmark vil fx Ringkøbing-Skjern kommunen gerne samarbejde med de tekniske fakulteter på Aarhus Universitet. Ideen er at universitet får en plads på Innovest, som er et udviklingscenter i Ringkjøbing-Skjern.

Indtil videre er Erhvervsrådets udkast til en samarbejdsaftale med Aarhus Universitet blevet drøftet hos byrådets erhvervs- og vækstudvalg. Dette udvalg kom frem til at de vil fortsætte med at drøfte sagen, når der kommer en bekræftelse på den medfinansiering på tre millioner kroner, der skal være med til at støtte op om projektet. Ifølge planerne skal kommunen bidrage med de resterende 13 millioner kroner.